Genomineerde Participatiepenning 2017

Genomineerde Participatiepenning 2017

De gemeente Urk heeft AB Tuinstyling genomineerd voor de Participatiepenning Flevopenning 2017, die op 19 mei tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen zal worden uitgereikt. AB Tuinstyling is voorgedragen wegens de grote mate van maatschappelijke betrokkenheid en omdat zij zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van de Participatiewet. De zes Flevolandse gemeenten nomineren elk een kandidaat voor de Participatiepenning 2017.

AB Tuinstyling

Wethouders Freek Brouwer en Geert Post feliciteerden Albert de Borst van AB Tuinstyling op 28 februari 2017 met zijn nominatie. Vanuit hun betrokkenheid bij het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) heeft zowel de wethouder sociaal domein als de wethouder van economische zaken zitting in het RWF. “Vanuit beide taakvelden is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om meer mensen met een beperking aan werk te helpen”, aldus de wethouders Brouwer en Post. “AB Tuinstyling laat zien hoe een klein bedrijf ook verantwoordelijkheid kan nemen voor werknemers met een beperking”. Het bedrijf heeft inmiddels één werknemer in dienst en momenteel wordt gekeken of het mogelijk is een tweede werknemer aan te nemen die nu stage loopt bij dit bedrijf. Albert de Borst geeft aan dat het een bedrijf wel wat kost om mensen met een beperking in dienst te nemen maar dat je er ook veel voor terug krijgt. “Het is fijn om mensen te zien opbloeien en zich te zien ontwikkelen, ik gun ieder bedrijf zo’n werknemer”, zegt De Borst.

Participatiepenning

De Participatie Flevopenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en hun sociale partners in het kader van de Participatiewet en de Banenafspraak samen aan de realisatie van banen voor mensen een afstand tot de arbeidsmarkt. In 2016 werd de Participatie Flevopenning voor het eerst uitgereikt en kwamen er mooie voorbeelden voorbij van werkgevers die buiten de gebaande paden durven te ondernemen en met een sociale én ondernemende blik ruimte maken binnen hun bedrijf voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De samenwerkende gemeenten gebruiken het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen, dat dit jaar bij Balk Shipyard op Urk wordt gehouden, als het podium om nut en noodzaak te benadrukken van een inclusieve arbeidsmarkt, waarin het streven is om voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt te realiseren.

De andere vijf Flevolandse genomineerde bedrijven zijn: Stichting Thuiszorg De Versterking (Almere), Recreatieboerderij De Sternhof (Zeewolde), Restaurant KFC (Lelystad), Familiebedrijf Zuidberg (Ens) en Vereecken Fruit (Dronten). De winnaar wordt op 19 mei tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen bij Balk Shipyard op Urk bekendgemaakt.

Op de foto v.l.n.r. Wethouder Freek Brouwer, Albert de Borst van AB Tuinstyling en wethouder Geert Post.

Recent Posts
Contact

Stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Not readable? Change text. captcha txt